sunnuntai 13. lokakuuta 2019

D800. Aggressiivisuus ja peruselintilan suojaaminen, mm valehtelun lopettaminen

Ihminen tarvitsee jonkin verran peruselintilaa. Se minkä verran, vaihtelee yksilöstä ja tilanteesta toiseen. Jos ihminen on vapaa toimimaan ja olemaan aggressiivinen, niin peruselintilan suojaamatta jättäminen usein aiheuttaa aggressiivisuutta. Esim. valehtelija tai näytteleväinen ihminen, joka koko ajan pitää yllä jotakin kulissia tai useampaakin, niin tuntee niiden painavan itseään ja se häiritsee aggressiivisuuteen motivoiden kuin olisi kyse toisten painamaksi tulemisesta vaikka on kyse siitä, että itse koko ajan noudattaa laatimiaan kaavoja, mm näyttelee usein tms, jolloin ei saa silloin olla oma itsensä, ei saa peruselintilaa. Samasta syystä liikuntaa harrastaessa, esim. tanssiessa, ei saisi näytellä, koska liikunta on perustekemistä ja se pitäisi tehdä omalla tilanteeseen sopivalla tavalla eikä muilta matkien tai keinotekoista kuvaa ylläpitäen.
Joskus riidellessä on syntynyt vaikutelma, että kun toinen on oman peruselämisensä ja omien peruskiinnostuksenkohteidensa piirin ulkopuolella, niin hän käyttäytyy helposti aggressiivisesti, kuin häntä häiritsisi,että on kyseessä jokin muu aihe kuin hänen elämänsä ja hänen kiinnostuksenkohteensa.

17.9.2023   Joidenkin hoitoalojen ihmisten aggressiivisuus liittyy siihen, etteivät he joko syö tarpeeksi, tai että he kaipaisivat paljon jotain tiettyä ruokaa, esim laiha kiinalaisharrastunut, jolle mikään ruoka ei kelpaa, ehkä söisi Suomessa pasta con pestoa, ja pistoksista harrastunut nainen kenties paljon kermavaahtoa pursottimesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti