keskiviikko 29. tammikuuta 2020

D830. Heikosti lyövä sydän ja elävöittävyys kuin puiden kauneutta katsellessa

Jos sydän lyö heikosti tai vaimeasti ja vähän kuin lähiaikoina voisi olla sydänkahtauksen vaara, niin elävöittävyys rinnassa sydämen seudulla kuin silloin kun ulkona edes hetkisen katselee puiden oksien kauneutta ja kai itse liikkuu, vaikkapa kävelee silloin.

30.1.2020  Mieti, millaisia ovat terveet ikiaikaiset elämäntavat, elämän mieölekkyydet siltä kannalta katsoessa, niin sydän kai lyö varmemmin.

Mieti puiden tervehenkistä kauneutta ajateltuasdi, millainen on terve elämän virta, jossa sydän lyö hyvin ja elä sen viritteisesti, esim. että liikkeellä, edes 2cm, on eri juttu kuin vain paikoillaan, ja millaista on terve tuntevuus, yms.

Ei kannata samaistua sydänvaivaisiin tai nojata heihin tukea saadakseen, ehkei heitä hoitaviinkaan, sillä ainakin joiltakin saattaa vaikutteena tulla huonoa tapaa pitää rinann seutua, huonon henkistä yrittämistä, kauhua ja ongelmallisia elämäntilanteita. Parempi elää itsenäisesti ja saada sydämensä toiminnalle tukea tavallisesta arjesta, myös nuorten arjesta ilman,että tarttisi nojata.
Jos sydänvaiva johtuu säikyttelystä, voiko olla että jotkut ovat elämänviisaampia ja niin hyväntuulisempia ja siksi auttavaisempia ja niin heidän seurassaan on mukavampaa, helpompi olla, ja niin jotkut luulevat heitä ihan liian laiskotteleviksi ja siksi yrittävät uhkailemalla saada heidät ryhdistäytymään, ymmärtämättä miksei heitä saisi häiritä.

17.2.2020   Jos samaistumisryhmään kuuluu niitä, jotka haluavat elää hissukseen, niin heillä kai sydänkin lyö hissukseen, heikosti, ja sitä tulee samaistumisen myötä vaikutteena. Sen sijaan, jos haluaa olla toimelias ja sydämen lyövän vahvasti, tarttis samaistua niihin, jotka ovat tervehenkisen toimeliaita ja haluavat juuri ryhtyä johonkin tervehenkiseen toimeliaaseen tekemiseen. 

19.12.2020   Sydän lyö kai vahvasti, jos muistelee reipasta ulkoilua jossakin, missä on puita, päivän osana.

19.10.2021   Terveet ikiaikaiset elämäntavat ja etenkkn terve ikiaikainen motivaatiopohja auttavat sydäntä lyömään vahvemmin. 


20.2.2022   Nettiuutisissa kerrottiin takotsubo-sydänkohtauksesta eli särkyneen sydämen oireyhtymästä, mutta se kuulosti pikemminkin huonon omantunnon ilmentymältä. Kerrottiin myös muita tilanteita esim lömmin suihku lenkin jälkeen. Näille kaikille tyypillistä oli, että ensin oli lämmin kuin vahva kokemus esim perhepiiri ja sitten viileä tai ontto sen tilalla. Tai sitten oli ensin viileä ja sitten lämmin mutta oli luultu, sopeuduttu siihen, että toisinpäin, tms. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti