keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

D850. Desinfioinnista tartuntojen välttämisessä

Nyt koronaviruksen aikaan matkustin bussilla ja menomatkalla oli bussinkuljettaja sairaalassa töitä tehneen lääketieteen alan ihmisen oloinen, ja niin tyhjässä bussissa pöpöinen tunnelma sairaalapöpöjen tapaan. Tuulettimen ilmassa oli desinfiointiainetta, joka kävi silmiin. Siitä, kuten usein desioifioinnista, tulee mieleen, ettö jos desinfiointiaihetta joutuu kehon kanssa tekemisiin, niin tulee kehon kannalta liian pöpötön, liiaksi vaikka omaa tervettö suojaavaa pöpökantaa oleva tilanne kuin pakkasella ulkoillessa. Siihen sitten kun lisää pöpöt, niin omat pöpöt ei oo suojaamassa jas tulee tautipöpöjä pläjäys, eli tartuntavaara on kasvanut paljon siihen nähden, mitä se muuten olisi.
Kanssa mitä pöpöistä ymmärrän, niin jonkun tietyn paikan tai tekemisen pöpö siihen paikkaan ja henkilöön liittyvänä, minkä pöpöse alunperin on, on selkeä ja kai jotenkin sellainen, että elimistön luulisi ymmärtävän, miten sen kanssa on hyvä olla tekemisissä. Sen sijaan sama pöpödesinfiointiaineella osin tapettuna ja toisenlaiseksi tunnelmaltaan muokkautuneena onkin mysteeri, likapöpö, selvästi epäterveellinen. Siksi luulisi, että parempi pestä kuin desinfioida, ja että desinfioinnin jälkeen kuuluisi levittää jotakin tavallista tervettäpöpökantaa vähän kuin kesäilma kesällä tms.

8.4.2020   Katso kenties myös
pöpöjen puute   81. Liika antiseptisyys ja suomalaiset elämäntavat6.7.2015
pöpöt   C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018
B470. Pöpötartunnat ja sosiaalinen maailmankuva, että kuka harrastaa mitäkin harrastusta mitenkin taitavasti, yms   14.3.2017
pöpötartunnoista   D782. Etelämaalaisten bakteerihyökkäykset ja terveet elämäntavat   11.8.2019
C606. Pöpötartuntuojen välttämisestä altistustilanteissa   18.6.2018 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti