perjantai 18. syyskuuta 2020

D878. Lääkärin tms väsymys ja elävöittävyys, eheys, hyvän toivominen maailmassa ja tervehenkisyys

 Lääköreillä yms on kai työväsymystä, osin työmäärästä ja osin tautien kanssa tekemisissä olemisesta yms. Väsymykseen auttaisi kai elävöittävyys, kai eheyden suunnalta hakien löytyisi jotakin vahvuutta myös, hyvän toivominen maailmassa tekisi kai maailmasuhteesta elävöittävän, ylipäätään hyvän toivominen on usein elävöittävää. Ja tervehenkisyys tuo voimia.


19.9.2020   Sairaanhoitajien väsymykseen saattaisi ehkä auttaa, jos aterioilla olisi ruuan ohessa myös salaattia, vähän niin kuin kesällä voi aterialla olla, niin sekin jotenkin elävöittäisi ja toisi fyysisiä voimia.

6.12.2020   Voikohan olla, että kun suomalaisilla on terveet elämäntavat moneen muuhun maahan verrattuna, niin jos jossakin muualla joku lapsi haluaisi lääkäriksi tai sairaanhoitajaksi, niin pidettäisiin hyvänä oppia terveistä elämäntavoista suomalaiselta lääkäriltä tai kenties jaksavaisuutensa vuosi sairaahoitajalta, ja niin jossain henkisessä mielessä suomalaisilla lääkäreillä, sairaanhoitajilla yms voi olla lähes koko ajan työssään iso yleisö, lapsia kai, joka, jollei sitä erittele, niin kenties tuntuisi väsymyksenä ja uupumuksena. Mutten sittenm tiedä, että, miten sen osaisi ottaa huomioon, mutta silleen kai kuin sivistyksellä voi löytää hyvän elämän monille erilasille ihmisille, mutta kannalta osata sama, hyvä elämä löytää, mm oikeudenmukaisuus on siinä kai apuna ja "Elä ja anna toisten elää" eli kunkin oma elämä suvereeeni kuin puiston puun oksisto, jollei itse häiritse kohtuuttomasti muita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti