lauantai 5. joulukuuta 2020

D898. Jos huonoimmat vaihtohedot tuppaavat toteutumaan, huomaa lääkärin väsymys

 Joskus voi käydä niin, että kun on useampia vaihtoehtoja, niin meininki romahtaakin ja joudutaan niistä huonoimpaan. Silloin on yleensä kyse siitä, että joku tai jotkut auttavista tms asian kanssa tekemisissä olevista, siihen sanansa sanovista tai muuten vaikuttavista henkilöistä on kovin väsynyt tai kovin taitamaton tai ei ollenkaan hyväntahtoisuudessa aidosti jaksavainen. Eli jos lääkäri tai muu hoitohenkilökunnan jäsen on nähnyt työssään paljon sairautta tai itsekin sairastaa, niin meininki voi jatkaa samoja uomia kuin mikä muuten on erityisesti kiinnittänyt huomiota, sillä huomiota ei kai riitä kaikkeen, ja esim. sairastaessa tai sairauksien keskellä voivat taidot olla huonot, ja niin ei osaa nostaa meininkiä, tilannetta hyvälle hyvin sujuvalle tolalle vaan se jotenkin repsahtaa huonommaksi, kenties palikkajärkiselle tasolle. Silloin olisi olennaista huomata, että vika on lääkärin tms väsymyksessä, ja vaihtaa lääkäriä tai etsiä parempi ajankohrta.

Lääkäreilel yms tällaista väsymystä tuovat kai erityisesti omat sairaudet, tautialtistus ja onnettomien elämänkohtaloiden kanssa tekemisissä oleminen.

Jos taitotasosi on laskunut paljon tavanomaisesta, tarkista, onko elämässäsi viime päivinä ja viime kuukausina ollut tavallisesti hyvänä pidettyjä taitoja kohottavina pidettyjä asioita kuten ennenkin ja ovatko ne olleet yhtä tervehenkisessä yhtä täysipainoisesti havaitussa ja tuntein kannatetussa ja ei-ilkeileväisessä muodossa kuin aiemminkin, esim. musiikki, rukoileminen, luonnon kauneuden ihaileminen, sivistys, terveet elämäntavat. Mieti myös, onko sinulle hyvä paikka siinä, missä olet: oletko tullut seudulle ja ko paikkaan niiden vetovoimatekijöiden vetämänä, vai oletetaanko, että sinun pitäisi vaihtaa muualle, missä vetovoimatekijöitä aidosti kannatat ja niiden mukaisen elämäntavan kanssa tulet hyvin toimeen.  Ja vastaavasti huolehdi, ettet ole nykyisin tekemisissä sellaisten asioiden kanssa, joiden seuraa yleisesti pidetään vahingollisena, sillä pienempikapasiteettisena et ehkä selviä siitä, vaikka ennen niistä ei olisi olltu haittaa, esim. jos nyt tuppaat rojahtamaan niiden syliin ja ennen pidit etäisyyttä ja olit virkeän valpas. Tposaalta, jos toiset eivät jaksa vaan pehmentävät tavallaan, niin kenties tulet heidän kanssaan paremmin toimeen, jos olet ruokakeskeisen huonolla huomiokyvyllä etkä tarkan valpas kaikessa, mitä he eivät jaksaisi. Oman paikan löytämistä auttaa positiivisten haaveidensa seuraaminen, vaikka se vaikuttaisi jotenkin liian kauniilta ollakseen kunnolla realistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti