lauantai 9. marraskuuta 2019

D804. Terveiden elämäntapojen oppimiseen vihreiden oksien elävöittävä vire

Terveitä elämäntapoja ja parempaa parantuvuutta oppii puiden vihreiden oksien elävöittävästä vireestä, sen ihailemisesta ja opettelusta. Se on jotakin sellaista kuin terveiden elämäntapojen keskioikea. Eli sen opettelu esim. päivittäisillä kävelyilläjossakin, missä on vihreitä puita, tuo vähän niin kuin terveissä elämäntavoissa lahjakkaan aseman elämässä, ts. opettaa viisaaksi. Sama lisää taitoa parantua ihan terveeksi.

10.11.2019   Männyistä ja vuoden kesäpuoliskon lehtipuista olen tämän huomannut,mutten esim. kuusista tiedä, kun jotkut niistä paljon varoittelevat.
En tiedä, oppiiko, miten terveet elämäntavat menevät, juuri vireestä, mutta sen avulla ja sen ja elävöittävyyden tienoilta jostakin oppii kyllä tietääkseni hyvin, jostakin missä on oksien tunnelma tms myös. Mutta näin siis, jos itse pyrkii elämään tervehenkisesti.

11.11.2019   Jos on näkö heikko huonoista elämäntavoista johtuen, niin puita yms voi katsoa lähempää, ja vähän pidempään ulkona vaelleltua luonnon kauneudesta sekä säästä nauttien, esim. 5 tai 15 min tai puoli tuntia, niin ulkona kulkemisen oppii ja aistit yleensä aukeanevat aistimaan puut yms tarkempaa, jollei vaella niin pitkään, että ihan väsyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti