maanantai 2. syyskuuta 2019

D787. Ilmastotaitojen puutteen tuoma aggressiivisuus ja ilmastotaitojen perusohjeiden noudattaminen tunnollisesti

Tänä vuonna loppukesästä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että joillekin ulkomaalaisille, kai lähinnä tropiikista kotoisin oleville loppukesänkin viileys on liikaa ja menevät aggressiivisiksi kuin olisivat vieraan planeetan ihmisluonnolle vieraissa olosuhteissa ja poissa kehon ja mielen tasapainosta, kipeän tapaan aggressiiviset, kun jokin painaa muttei osaa sitöä itse vanhoin taidoinensa korjata. Silloin olisi tärkeää noudattaa jatkuvasti perusohjeita lämpimänä pysymisestä ja säiden elämisestä, mikä pääosin on, että on aina pukeuduttava riittävän lämpimästi, jotta pysyy terveen lämpimänä muttei niin lämpimänä, että hikoilisi. Tarpeen tullen vaatteita vaihdetaan, esim. T-paidan päälle neule ja jollei se ja pitkät ei-ohuet housut riitä, niin villasukat ja tarpeen tullen vilalpaita, ulkona myös tuulenpitävä takki, väljähkö sellainen. Ja jos tulee liian kuuma, niin vaikka vaihdetaan villapaita tavalliseen collegepaitaan, tms. Osa ihmisistä Suomessa on ulkomaalaisia, vaikka puhuisi suomea, ja niin kaikista ei voi ottaa mallia lämpimänä pysymisessä. Viileässä ja kylmässä ei pidä oleskella paikoillaan, esim. istua hetken vertaa, vaan olla liikkeess koko ajan ja mieluusti hakeutua aurinkoon.
Toinen, mitä pitää osata, on reaktiivisuus ja uuden oppiminen: huomaan maiseman katseellani ja osaan kulkiessani ottaa huomioon, millainen maisema on.Vastaavasti voi ajatuksin huomata, että nyt on viileä ja muistaa,että silloin on tärkeää pysytellä lämpimänä, ja ryhtyä heti noudattamaan tuota elämänohjetta, syksyn edetessä yhä vahvemmin.

Vuodenaikojen elämisen ohjeita, koko vuoden ympäri, riittää lukea loppukesästä kyllin pitkälle kuluvaan vuodenaikaan http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html
Lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Yritys selventää syksyn lämpimänä pysymisen perusohjeita tropiikkilaisille http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2019/08/kylma-ilmasto-taytyy-ottaa-vakavasti.html

Living with the seasons   http://finnishskills.blogspot.com/2014/11/living-with-seasons.html
Advices about getting warm once indoors at http://finnishskills.blogspot.fi/2015/12/instructions-on-how-to-get-warm.html . See also a much shorter version at http://finnishskills.blogspot.fi/2015/01/adapting-to-cold-and-cool-temperatures.html .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti