Minulla on vuoden 2020 alussa 11 vuotta töyttäönyt aprikoosivillakoira, joka on tavannut olla ihan fiksu mutta viime ajat se on väittänyt olevansa toinen koira, enkä tiedä, onko se eri koira erit oivein (mm pidempiä lenkkejä) vai onko sitä vain uhkailtu, plus irtiotto vanhaan, kun nyt on pärjättävä ilman viime kesänä kuollutta japaninpystykorvaa. Mutta oli uusi tai vanha, niin se on kuitenkin tarjonnut muutaman parannusohjeen, jotka kyllä ovat koiramaisia, epätavallisia.
Näppylät aiheuttaa ja niiden paikkaa säätää sen mukaan kehon selkäpuolella asusteleva tai oleskeleva niityn kovakuoriaisten tapainen kovakuoriainen, koska olettaa näppylöiden sisällä kenties talvehtivan hyönteisen, jota haluaa vaalia. Sen kanssa jutellen voisi siis näppylöihin vaikuttaa, esim. liuottaa ne pois keväällä.
Hammaslääkäresitä kiltti on kazakhstanilainen hammastaikuri, joka osaa ottaa pois hampaita ja laittaa muiden hampaita tilalle niin että hampaat ovat tyytyväisiä ja ei tarvitse käydä hammaslääkärissä. Ja hiiret voivat oppia tuon taidon häneltä.
Nuorena Banjo joskus joi ihan lievää vesivärimaalaamisessa käytettyä vettä,jonka juominen kai aiheuttaa juoppojenm taidemaalarien huonon koordinaatiokyvyn. Se sanoi nyt myöhemmin tuohon parannukseksi,e ttä tarttee "ampua", siis karsia pois, torjua "kaikki nuoret", millä se kai tarkoittaa ruutumallisestri hahmottavia ja kai lakihenkisiä heistä etenkin. Tuo kai tarkoittaa noiden ruutumallisten karsimista pois mielessä pidetystä laajasta samas´istumis- ja kohderyhmästään taidemaalaamiseen liittyen tms.
20.2.2020 Villakoirani tuumi, että ei-syötäväksi-tarkoitettu myrkyllinen aine, jos sitä esim. eläiun syö, voi olla sellainen monien muiden eläinten mielestä, että se on juuri tiettyyn tarkoitukseen tarkoitettu ja niin myrkyllisyyden sijasta voi osaongelmana olla, että ainetta syönyt tulee monien muiden eläinten toimesta luokitelluksi siksi, mihin tuota ainetta käytetään eikä eläimeksi tai ihmiseksi. Ja silloin tarttis miettiä sen tekemisen kannalta, miten olal villakoira tms eläin tai ihminen, vähän kuin hassu puku päällä luulen.
3.4.2020 Luin netistä koronaviruksen riskiryhmistä ja ihmettelin, että miksi vanhukset ja sydän- ja verisuonisairaat niihin kuuluisivat, kun hengitystieinfektiossa luonnollinen riskiryhmä olisivat paljon tupakoivat. Tähän villakoirani huomautti tupakoiville, ettei ideana ole lopettaa tupakointyia kokonaan vaan vähentää sitä, sillä muuten tulee liian iso ero entiseen eikä se ole hengitysteille niin hyväksi, mutta että tarttee etukäteen valmistautua, kertoa keholleen,että jos sairastuu keuhkoputkentulehdukseen eli yskään tai sitten keuhkokuumeeseen, jolloin kai molemmissa erittyy limaa keuhkoputkessa, niin silloin tarttee olla tupakoimatta ja kehon tarttee osata se, olla varautunut siihen jo etukäteen.
16.7.2020 Filosofiaharrastunut villakoirani Banjo sanoo, että mouruava kissa saattaa olla filosofiaharrastunut, näkemyksellinen keskustelija esim. kreikkalaisen politiikan tapaan, mikä on mm keino opettaa afrikkalaiset maahanmuuttajat Kreikassa filosofisiksi.
9. syyskuuta 2020 Villakoirani Banjo pyysi kertomaan, että jos eläinlääkäri tekee leikkauksen, niin on ikävä, jos eläinlääkäri osaa ihan vain ohjeen noudattamisen verran muttei ymmärrä itse, sillä siihen on hankala pienen eläimen nojata. Tarvitsisi eläinlääkärillä olla omaa ymmärrystä niin kuin kai kuusikymppisillä jo on kokemusta. Minä tuohon, että ideana kai on, että leikkauksessa olija luottaisi omaan ikiaikaiseen terveyteensä, kehonsa ja vaistoluontonsa ikiaikaiseen terveenä pysymistä ja tervehtymistä koskevaan viisauteen ja saisi niin itse kehonsa parantumaan ja pysymään terveenä. Eläinlääkärin on kai vaikea oppia eläinten kehosta,e limistä jne haittamatta niin eläimiä, mutta voisi kai eläytyä eriluonteisten eläinten elämään, yhteen kerrallaan ja huomata siitä, miten sen luonteenlaatuinen, vaikkapa bambin vasa taiu vanha kääpiökoirauros, pitää elimiää'n, miten niitä eri tavoin rasittaa ja millä tavoin niitä virkistää ja tukee, mitkä niiden olot ovat ja miten se liittyy eläimen luonteeseen.
2.11.2020 Banjo on kehitellyt minun ohjeistani alkanutta ideaa syövän parantamisesta ja sillä siitä jo jokin ihan hyvältä vaikuttava näkemys on mutta sitä samaa kuin minun ideani. Tänään se tuumi, että olisiko kivaa kehittä syöpälääke: "sitruuna... -happo, sitruunahappo", mihin minä, että ei, ei sitruuna eikä etenkään happo, sehän on kuin yty puhidstusaine, vaan jotakin elävöittävämpää, niin kuin meditaatio mutta elävästä elämästä, vaikkapa appelsiini, hyvää elämää huojentavalla tavalla ja tervehenkisesti, niin kuin vaikka haaveammattiin päin suunnistaminen. Kanssa pohdin tuota, kun Banjo sanoi,että selkäpuolella olevat hyönteiset voivat aiheuttaa näppylän, ja että muhkura aiheutuu, kun joku tuumii, että mikä kumma tuo on, kun taas huojentava hyvään elämään lähteminen, tervehenkinen tunteidenmukainen hyvä elämä parantaa sellaiset pois. Niin pohdin tässä äsken, että voiko olla, että jos jotakin karsastaa niin, että teoriaperspektiivimainen torjunta ulottuu iholle tai kehoon, niin siihen helpommin tulee näppylä tms, jos asia on iso tekijä elämässä, ja jos taas itse saa päättää elämästään esim. haaveammattia myöten mutta hyvällä tervehenkisellä tekemisentavalla ja sivistyksellä, niin mokoma ongelma huojentuu pois. Banjo sanoi tähän, että sillä oli kyllä elävöittävä näkemys itsellään, siitä juuri olin sitä kehunut, se vain halusi tehdä selväksi, että tällaisia erotteluja tarvitaan, sillä joillekin juuri niiden tekeminen on hankalaa. Olin Banjolle sanonut aiemmin, että aiheutuvatkohan näppylät sentapaisesta kuin kirjakaupassa köydessä kirjojen reunat ja kaupan seinien neliskanttiset muodot, vastakohtana antoisell kirjoille, jotka s´tuovat hyvää elämää ja elävöittävät, ovat tunteidenmukaisia, joilla voi beesata hyvään elämään päin, siis laatukirjoilla niin kuin joskus nuorena kuuli aikuisten kehujvan antoisia kirjoja. Tähän Banjo äsken huomautti, että parantavaa siis on kun sisältö käy elämässä ikävän muodon ylitse tärkeyx´dessä ja määräävyydessä, sis kumpi on etusijalla käytännössä ja onko sisältö antoisa, tervehenkisen hyväätekevän elävöittävä, hyvää elämää tuova.
3.3.2021 Hiiriavusteisen hammaslääkärin tapauksessa potilas avaa (useinkotonaan) suunsa niin, ettäs inne mahtuu hiiri, ja pyytää hiirtä toimimaan hammaslääkärinä. Hiiri ottaa kipeän hampaan pois niin kuin sitä on neuvottu ja mikä siitä vaikuttaa hyvältä niin tehdä, ja ottaa suustaan trai muualta hampaan, joka siihen tekoon vaikuttaa sopivalta, ja laittaa semn pois otetun hampaan tilalle ja se kiinnittyy siihen. Sitten ihminen (potilas) sanoo (ruokakeskeisen oloisesti tms kylläisesti tms luulen noin tyylillisesti, Banjo sanoo että amstaffimaisesti) Mm-ah! tms ja siihen tyyliin kiinnittää hampaan paikoilleen ja muuttaa sen suuhunsa sopivaks ihmisen hampaaksi. Hiiri usein laittaa pois ottamansa ihmisen hampaan suuhunsa ja se muuttuu hiiren hampaaksi. Minun mielipiteeni: Hiiren osuus loppuu siihen ja hammas suussa on ihmismäöinen siksi, että ihminen itse hulehtii hampaistaan vähän kuin opuristaisi pakkaslunta niiden ympärille suojaksi tms mutta lämmintä kuin kesäilma, luulen.
5.3.2021 Villakoirani Banjo sanoo että jos sairastaminen jatkuu lääkärissä käynnin jälkeen, niin pitää kiinnittää huomiota siihen, mitä perspektiivejä on jäänyt päälle. Ne voivat olla syy sairastamiseen. Esim. lääkäri on nähnyt paljon sairauksia ja olettaa, että kun häneen ollaan yhteydessä, niin halutaan kysyä niistä. Se on hänellä ihan vaistomainen olettamus, tai sitten hän on pahaatekeväinen niin kuin jotkut olettavat. Joka tapauksessa häneen ei kannata olla yhteydessä, jos haluaa parantua, ei siis häntä ajatella mielessään, sillä hän elää sairauksien keskellä. Sinä itse olet terve ja hän on sairas, sillä muuten hänellä ei olisi parantamisen halua, niin negatiivinen luonne hän on , kun haluat tuon ammatin.
8.3.2021 Banjo kertoi olikohan eilen,e ttä hamaskiven poisto ultraäänellä voi huolestuttaa koiraa, kun ei se tiedä, mihin hampoaista jokin katosi, ja jotkin koirat kai kuolevat siihen, kun luulevat menettäneensä hampaat. Siski Banjo keksi siihen keinon, joka oli,e ttä koira pitäisi opettaa avaamaan ovi narusta vetämällä, bordercollieilla käytetyn räsun tyyppinen naru, jasillä sittenm eläinlääkärissa avaisi oven, ja tuo räsy olisi koiran hampaiden tyylisesti ripustettu, ja vieressä seiunän kohdalla hammaskivent yylisesti sini-vaalea punottu räsy/köysi/naru, joka olis hyödytön, ja niin se oppisi, ettei hammaskiveä tarvita.
banjo sanoo, että hammaslääkärihiiret voisivat kerätä hammaskiveä koirilta, jo kotonakin tai sitten eläinlääkärikäynnillä, niin ei olisi hammaskiveä ainakaan paljon, ja ne voisivat kerätä vaikka joka päiväkin, niin ei olisi niin paljon hammaskiveä ja niillä olisi jokin työ, jsota saa palkkaa hiiren tarvitse,na verran.
Hammaskiveä voi koira liuottaa itse, joillekin koiraroduille tai niiden yksilöille se on tyypillistä. Siinä tarttee valita liuottavan oloinen sylki, koira kai miettii usein,e ttä mitä se liuottaa, niin hammaskiveä ainakin.
Banjo on ainakin nuorempana tuntunut ymmärtävän myös fysiikkaa, ja niinpä kysyin siltä, osaisiko se neuvoa, miten selitettäisiin koirille hammaskiven poisto ultraäänellä. Se sanoo, että hammaskivi on kide tai ainakin tämä keino kuulostaa siltä,e ttä se olisi kide tai kidepallukoista koostuva. Se kide värähtelee tietyllä taajuudella, tietyllä äänenkorkeudella, joka riippuu sen materiaalista. Niin kuin puuhuilun äänessä on sointi, joka riippuu puumateriaalista eikä huilun pituudesta, niin myös muilla kidettä muistuttavilla aineilla on tai voi olla oma sointinsa. Ja niin kun sillä äänenkorkeudella tai taajuudella soittaa, niin juuri tuon tyypin kiteet värähtelevät, ja jos soittaa lujaa, niin menevät rikki, kun taas muut aineet siinäv ieressä, etenkin hampaat,eivtä väörähtele ja niin eivätrikkoudu, vaan vain hammaskivikide katoaa kosteaksi tahnaksi suuhun, olen kuullut kerrottavan. Mutta ihmsillä voivat hampaiden paikat irrota, ja niin tarttis tietää juuri oikeat taajuudet, jotta voisi käyttää ultraääntä, mutta se kai maksaa laitevalmistajalle jonkun ison summan, ja käyttäjäksilapsi tms koululainen, jolla ei ole hampaissa reikiä.
12.3.2021 Banjo sanoo,e ttä "sosiaalisten vaikutusten (vaikutteiden) vuoksi eläin tai ainakin lemmikkieläin joko sairastuu tai paranee kamalan nopeasti, ikään kuin maailma olis henkeä." tai eläin tietämättään ihmeparannustaitoinen, mikä sosiaalisessa tilanteessa voi vaikuttaa myös toiseen suuntaan, jos ihmien niin toivoo.
24.4.2021 Villakoirani Banjo kuoli eilen, nukutettiin pois, kun sitä oli vainottu.
14.10.2022 Banjo tuumi aikanaan, että pohjoinen ilmasto ei ole hyväksi polkuanturoille. Ne ovat kuulemma pennulla pehmeät ja herkät, mutta ensimmäinen pakkaslämpötilainen maa pilaa ne eivätkä ne enää korjaannu pehmoisiksi. Kai siis olisi tärkeää pitää polkuantyrat ja tassut kokonaan lämpiminä, etenkin talven alussa ooetella sitä, mutta kai mieluiten haaleina, jottei jää heti sula tassun alla ja kylmennä tassua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti