lauantai 22. helmikuuta 2020

D845. Kamalat kohtelut ja mieti kuka haluaa sentapaisia omina valintoinaan

Yleensä, jos jostakin tulee kamala kohtelu, jota ei tunnu saavan noin vain pois päältä, niin se on jonkun muun esittämä toive, josta joku on luullut, etteo kyseinen henkilö voi toivoa sellaista, ja niin he ovat siirtäneet toiveen ihan vain jollekulle muulle kuintämä muu olisi tehnyt pahan teon, valehdellut moisen.Mutta ihmiset ovat hyvin erityyppisiä ja siksi heillä on eri toiveetkin ja yleensä niille on perustelut, jotka toistamalla hänen tuttunsa helposti uskovat, että on hän voinut toivoa niin tai olla kovin sentyyppinen. Mutta tietenkin nuo toiveet voivat joskus mennä pieleen, niin, että olisi sallittava korjaamismahdollisuus, esim. aikuisempana korjata pois lapsuuden erehdyksiään sen sijaan, että siirtäisi niiden tuottamat tilanteet muille, jotka eivät ole niitä aiheuttaneet, ja noilla muilla etenkin kuuluisi olla purkamisoikeus.
Esim. pikkuveöjeni lapsuudessaan valitsi, että hän haluaa mahdollisimman paljon vihollisia itselleen, niin sitten aikuisena on osaavainen sellaisissa jutuissa. Ja isäni aina joskus sanoi, että hän ei panisi pahakseen pyörätuolissa istumista, koska haluaa lukea paljon. Niin että voivat ihmiset toivoa mahdottoman kuuloisia, mutta olisi heille sallittava myös perumisoikeus. Sen sijaan noita epätavallisia valintoja ei saisi siirtää kenellekään muulle.
Kamalia kohteluita tulee myös, kun ihmiseen kohdistetaan jollekulle muulle sovitettu kohtelu, esim. joku on lättänän tyylinen, niin ei saa sitten muilta elämänsisältöä ja elintilaa karsia siksi, että luulee lättänyyttä ohjeistukseksi tms. Mutta siinäkin auttaa usein, kun tunnistaa, kuka on suunnilleen sellainen tavallisilta valinnoiltaan, tavalliselta elämäntavaltaan ja tekemisentavaltaan sekätaitotasoltaan ja onnistuvuudeltaan, nojaavuudeltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti