lauantai 4. huhtikuuta 2020

D852. Koronavirus ja erittele muut sairastumisen aiheuttajat esim. vilustuminen

Koronaviruksesta on jo pitkä kohta 826., jonka kopioin tähän, mutta luulen, etteivät kaikki huomaa sitä, kun sillä on eri otsikko, ja siksi teen koronaepidemian vuoksi tähän tämän uude, näin alkuun kopioidun kohdan.


"torstai 23. tammikuuta 2020

D826. Koronavirus /Kiinan maksatulehdus ja keitetty pinaatti & maito + vesi

Kiinan maksatulehdus ja keitetty pinaatti & maito + vesi

25.1.2020   Tuli mieleen, että tulisko tollasen näkönen kuin uutiskuvien koronavirusjutuissa, jos oliis aasialainen syönytlänsimaista varastettua ruokaa, siis ei aasialaisille ollenkaan sovitettua, ei heitäö varten valikoitua?
Ja kanssa, voiko olla että jotkut kiinalaiset syövät vain nuudeleita, eli tarttisko kokeilla vihanneksia ylipäätään, esim.porkkanaraastetta?

28.1.2020   Voikohan tuo nettiuutisten koronavirusjuttujen kuvien vaikutelma syntyä, jos nuo ihmiset epäilevät, että mitäköhän on tapahtunut, onko jossakin ydinpommi tms isoa, mutteivät tiedä, heidän ymmärryksensä ei riitä vastaamaan saatavilla olevan tiedon & vaikutelmien perusteella, ja niin he vain arvailevat ja saavat luulotaudin. Parempi olisi olla arvailematta ja vain elää niin, ettei itse pahenna tilannetta, lähinnä sivistystä arvostaen siis, yms.

"Thursday, January 30, 2020
Chinese coronavirus

Did people wonder if something had happened quite near, like an atom bomb or some other attack, and that left them feeling like the disease, but they did it in uncertain ways, not knowing for sure?
" If there is something big wrong in the world, one often gains a quite serene place if one does not spend much time pondering about it and worrying but instead tries on one's own behalf to not to worsen the situation at all, whatever it is, and that means following civilized wisdom, living an ordinary life and doing positive things."

22.2.2020   This kind of disease would make one feel as if stomach somewhat turning at the same time as one is unsure, kind of without proper grounds like if one tried to figure something social but used wrong word in it and so it went wrong and one was kind of wobbling "outs where am I?", and could have vomitting too but not necessarily, and has kind of body turning bad like eaten too old sausage, both like having eaten and one's own body turning somewhat similar. The reason is that one uses social reasoning that is too unsure and went wrong, and was maybe based on some social observation or some piece of knowledge and one begun to think that such is there, what then is such somewhere elsewhere too, and in too many places there was something like taht wrong. But that was not the error so much since it is just an observation but not very sure about what kinds of things thiose are and what causes them. But the problem is that the person did not use civiliced wisdom in thinking of the society and of the world, did not think of all people at the same time and how people follow civiliced ways and cure things to good for life via them, and did not invest mainly in civiliced ways, which would have been the cure."

13.3.2020   Ylen nettiuutiset kirjoittavat:
"Koronatauti COVID-19:n alkaa tyypillisesti kuumella, kuivalla yskällä ja väsymyksen tunteella. Siihen voi liittyä myös päänsärky, nuha, kurkkukipu, hengitysvaikeudet, lihaskipu ja joissain tapauksissa myös ruoansulatusongelmat."
Tuo kuulostaa lähinnä jonkun ihmistyypin tavalliselta ololta, siis sen vaikutteelta, vähän kuin tietyn ruumiinrakenteisen ihmisen vaivat liittyvät hänen elämäntapaansa. Lukee paljon, polttaa tupakkaa, oleskelee kuivissa sisätiloissa, syö jotakin erikoista kuten esim. oliiveja, kenties pinttyneen hien kyllästämät kengät. Joku sellainen kuin kirjallisuustiedettä lukenut, toimittaja tms, kai laiha kiinalainen mies, tms.  Joku kiinalainen kai voi saada paljon vaikutetta joltakulta tuollaiselta ja sitten noita vcaivoja, mutta silloin tarttis varoa liian ykispuolista vaikutetta elämäntavanb osalta ja arvostaa terveitä elämäntapoja enemmän. Muttei tuo epidemialta kuulosta vaan kiinnostavalta toimittajalta tai suosikkikirjailijalta tms.

15.3.2020   Muttei siis kaikki tuon tyypin ihmiset tartuttais, vaikka heillä ois kuiva yskä tms, vaan vain jos tulee heiltä kamalastri vaikutetta niin kuin jos on sellainen heila tai ihailee vaikka sellaista kirjailijaa kovin, vai koronavirustoimittajaa? Ja luultavasti tauti ei silloinkaan ole niin vakava vaan sillä peitetään ydinpommin tuhot tms. Mutta voihan olla, ettei terveenä pysymisen taito ole silloin yhtä hyvä, tms. Tuollaiseen kuivaan yskään auttaisivat kenties terveet elämäntavat, katso kohta 12. sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin.

16.3.2020   Noissa oireissa nuha ja kuume saattaisivat johtua tavallisesta vilustumisesta, lähinnä kai märistä kengistä, mikä on tähän vuodenaikaan yleistä. Joillakin miehillä on maneerinaan yskäistä kuivasti puheenvuoroaan aloittaessaan tms, ja siitä voi sosiaalista kautta tulla vaikutetta.

18.3.2020   Päänsärky voi johtua siitä, että on juonut liian vähän vettä, kun on kuivan ihmisen vaikutetta.
Koronavirusepidemian myötä medissa on ollut paljon vaikutetta lääketieteen alan ihmisiltä ja heistä kai suurin osa on naisia ja naisert tuppaavat yleensä olemaan vähempiruokaisia kuin miehet, mistä voi tulla vaikutetta. Samoin kevät vaikuttaa vähempiruokaisuuteen päin.
Tautien nimet kai usein valitaan niin, että ne antaisivat jonkin vinkin siitä, miten parantua ko taudista. Engl. "coronation" tarkoittaa kuninkaan tms kruunaamista. Onko jostakin, esim. Japanista, tullut kruunausaiheista vaikutetta?  Tai sitten auttaisiko tautiin, jos korottaisi itsensä ja arvostamansa ammattialat, kun lääketieteen vaikute näyttää kovin sairastavaiselta ja muut ammattialat taas usein omaavat osaamista terveestä toimintakyvystä, sen ylläpitämisestä, yhteiskunnan toimivuudesta, yms.

20.3.2020   Ainakin itselleni on viime päivinöä tullut jostakin paastoavien vaikutetta, kuin yrittöiusi mahdollisimman vähällä ruualla selvitä pitkään. Voi olla, että jotkin koronasta tiedottaneet poliitikot paastoavat, mutta ainakin heidöän vaikutteensa on ollut epäviisasta, pakottavan skriik skrääk -tyyppistä tuoden särkyjä, eikä esimerkillisen viisasta kuin uskonto.

22.3.2020   Johtuneekohan siitä, kun korona on ollut niin mediassa esillä, niin ihmisiltä ja mediasta tulee sosiaalisena vaikutteena muodollista tms köhää ja taipumusta sairastua tavalliseen flunssaan. Kuiva köhö on kai epäenergisempi kuin tavallinen yskä. Voiko olla, että jos vaikute on vanhoilta, jotka ovat epäenergisiä, nii juuri vanhat ihmiset ovat taipuvaisia pitämään heille seuraa ja siksi sairastumaan pahemmin? Tavallinen flunssa menee kai ohitse jostakin mehevämmän kautta kiertäen, vähän kuin vihannekset tai ehkä juuri viherkasvit ikkunalla, eikä epäenergiseltä kohdin niin terveesti, luulen.

23.3.2020   Katso myös   C654. Bakteerit liittyvät elämisentapaan ja tunnelmaan   17.8.2018   http://parantamisesta4.blogspot.com/2018/08/bakteerit-liittyvat-elamisentapaan-ja.html   mutten tietenkään varmasti tiedä näitä

25.3.2020   Muutama päivä sitten kaupungilla käydessäni kaikki autolla ajavat vaikuttivat kovin reippailta ja urheilullisilta, terveinä pysyviltä. Tänään kaikki ohitse ajaneet autot vaikuttivat liikaa koronauutisia seuranneilta ja siitä jotenkin huonovetoisiksi menneiltä niin, että monen sairastuminen voi olla serurausta koronauutisten paljoudesta ja muun elämän vähyydestä. Terve järki sanoo, että tavallisten tervehenkisten aiheiden ja kiinnostuksenkohteiden kanssa pitäisi olla suurin osa ajasta, ainakin 80%, niin pysyy paremmin terveenä. Nyt ovat reilun viikon uutiset melkein kaikki liittyneet koronaan, ja monen ihmisen elämän kuviot ovat muuttuneet koronan vuoksi, mikä sitten tuo tautialtistusta lisää.

Tässä taas yksi kaukaahaetumpi selitys omasta kokemuspiiristä. Tuosta, kun tuo tauti on oireiden kuvauksen perusteella kuulostanut vaikutteelta tietynlaiselta ihmistyypiltä, joita esim.voisivat olla pohjoiskorealaiset, niin karkeasti sentyyppinen ihmistyyppi voisi olla kanssa tää, kun katselin Youtubesta vanhoja Euroviisuja ja jäin miettimään, että Euroviisuja varmaan katsotaan muissa maanosissakin, että olisiko Euroviisujen tehtävänä maailmanrauhan luominen ja Euroopan suhteiden muiden maanosien ihmisin, niin noita muiden maanosien televisiokatselijoita jostakin tulleen mielikuvan varassa miettiessäni sävelsin harmonian, ettämiten tulisivat eurooppalaisittain juttuun https://composingmelodies.blogspot.com/2020/02/cooperating-in-european-way.html , ja Suomen tämän vuoden Euroviisu-kappale oli samantapaisen kuuloinen, niin että matkikohan joku tuota ihmiskuvaa, mutta se oli jostakin mieleen tullut mielikuva vain,ei tavallisen ihmissilmäni edes, ja pikemminkin ongelman kohdalle ratkaisten sävelletty kuin juuri parhaisiin harmonisimpiin ihmisiin esikuvina satsaten.

27.3.2020   Luulisi, että jos tuollainen tauti kuin korona on jollekulle vaarallinen, niin se johtuu epäenergisyydestä. Niinpä pitäisi satsata elävöittävyyteen, jota tuo etenkin luonto, sää, linnunlaulu, akuniisti rukoileminen, yms
Tämän blogin kohdasta Elvytys elävöittämällä:
"Elävöittävää on mm kuluvan vuodenajan viehätys, musiikin tenho ja kauneus, kauniisti hyvän toivominen, elävittävä rukous, suvivirren kaunis sointi, auringonaiste ja vehreys, linnunlaulu, tunteidenmukaisuus, tervehenkisyys, huojentuminen, hyväätekevyys, kaunis linjaus maailmassa, tilan saaminen omimmalle itselle tervehenkisesti, vapautuminen, loma ja vapaa-aika, luonnollisuus, pakottamattomuus, tunnelmien aistiminen, hedelmät ja vihannekset,..."

28.3.2020 Nettiuutisissa mainittiin, että joillakin olisi Kiinassa korona alkanut ripulilla, mutt ripulihan on kai usein hermostuneisuuteen liittyvä oire, eli on saattanut tulla ilman infektiota. Samoin kai hengenahdistus tms on usein hermostukseen ja kauhuun liittyvä oire, mutta flunssa tms vilustuminen on eri juttu. Koronan oireissa mainitut lihaskivut voivat kai joillakin olla kauhistuklsen oire: "hui kamala, miten nyt noin huonosti on henkilökunta/viranomaiset huolehtineet asioista", joka olisi kai ontto kivuliaan oloisena köäden ja keskikehon liikeenä näkyvä tuntemus vatsalihasten tienoilla.

29.3.2020   Jos on tuolla tavoin raskasta ja ruskeaa oloa kuin noissa alun Kiinan koronaviruskuvissa, vähän kuin olisi joku tuttavapiiristä kuollut ilman, että tietääs iitä, niin onkohan se sitä, kun on jäänyt jokin suuri asia huomioon ottamatta, esim. jätetty uutisoimatta tai kerrottu ihan toisin kuin on tai väitetty toiseksi asiaksi, mihin kai auttaisi kuulostella, että mikä asia se voisi olla, kokeillen, ja että mikä uutinen huojentaisi olon, korjaisi tilanteen tervehenkiseksi.

30.3.2020   Auttaisikohan köhään männyn vehreiden vihreiden oksien ajatteleminen?

Epidemiatiedottamista on ollut kamalan paljon. Itse ainakin olen tottunut seuraamaan uutisia useasti ja nyt ei tavallisia uutisia ole ollut melkein ollenkaan vaan vain tautitiedottamista. Mikä osa koronaepidemiasta siis voi olla ihan vain lääketieteen alan ihmisten vaikutetta, voiko esim. kuiva yskä olla lääkäreiltä ja sairastavuus ja joidenkin vakavammat sairaudet sitä, mitä tavallisesti sairaalassa tms tautien keskellä käy? Oireiden kuvauksissa on ollut sellaista, mikä muutenkin tulee vuodenajan mukana kuten ruoka ei sula ja märät kengät tuovat kuumetta ym vilustumisoireita.

1.4.2020   Nettiuutisissa oli kuva koronan vuoksi sairaalaan joutuneesta italialaisesta. Siitä sai vaikutelman, että häntä jonkin ryhmän kanssa oleminen ahdisti niin, että sai siitä hengenahdistusta. Tuo ryhmä olisi voinut olla jotkin hyönteiset, jotkin kiinalaiset naiset, lääketiede, jotkin pojat koulun yläluokilla, tms ja se oli joko tuon ryhmän seura siis sen näkökulma tai sen vaikutus tai sen muodostama uhka tai sitten hyönteisten tapauksessa sen elämäntilanne eli talvehtiminen. Silloin olisi auttanut vaihtaa ryhmää, jota mielessään pyörittelkee, jonka seurassa omasta puolestaan on, ja lisäksi turvata johonkin hyväätekevään elämänviisauteen. Lisäksi tekstistä sai vaikutelman, että kipulääke, jota hän kotona otti ennen sairaalaan joutumistaan, on voinut olla hänelle tai tuossa taudissa sopimaton, oireita aiheuttava.
Tuon kuvan vaikutelma siitä, että koronapotilas piti seuraa joillekin kiinalaisille, jotka kenties sairastivat jotakin vilustumista ja limaista yskää, toi vaikutelman, että noita kiinalaisia kenties auttaisivat tavalliset vilustumisen hoito-ohjeet, ensisijaisesti lämpimät kyllin väljät (jotta niiden alla on lämmintä ilmaa ja kehon tuntemukset tuntuvat luonnollisesti) vaatteet, jotka peittävät mm ranteet, nilkat ja kaulan alaosan. Olisi kai olennaista kiinnittää huomiota siihen, miten kylmä ulkona on ja entä sisällä ja tuulettaa niin,ettei huoneilma olisi kostean oloista. Ja olisi kanssa syötävä sen verran, ettei lämmöntuotantokyky ole alentunut ruuan puutteen vuoksi.

Kun kaikki tsemppaavat, ettei vain tulisi koronaa, esim. kuivaa yskää ym, tai pärskittyä flunssassa, niin alkavat flunssat ym vilustumiset sairastetaan ja parannellaan eri tavalla, eri vireessä kuin tavallisesti, esim. "etten nyt vain yskäisisi"-vireessä, mikä tekee verenierrosta erilaisen, samoin kotonaoleilu muuttaa verenkiertoa aktiiviseen kenties liikunnalliseen elämään verrattuna, ja niin olo on flunssaisempi monella eikä niin heti taas parantuva kuin pienistä vilustumisista tavallisesti, samoin olo on epävarmempi tavallisen reippaan asenteen sijasta ja se kai heikentää vastustuskykyä sairauksille, vilustumisellekin.
 "

4.4.2020   Ei saisi varoa niin paljon yskimistä, että jos on vilustunut ja olisi jotakin limaa, mikä pitäisi yskiä ulos, niin ei yskikään vaan sairastuu pahemmin.

Jos koronan varomisen vuoksi jäävät tavalliset tervehenkiset tekemiset & elämänsisällöt pois, niin luulisi sen heikentävän vastustuskykyä etenkin pidemmän päälle, sillä ihminen saa voimia niistä positiivisista asioista, joita arkeensa on kerännyt, samoin tehvehenkisyydestä eikä pelkästä sisällä istumisesta.

(Jos joutuu olemaan paljon kotona epidemian aikana, niin ehkä joitakin kiinnostaisi lukea tonttutaitotekstiäni, mutta se on kovin pitkä ja engallinkielinen, paljon linkkejä, mutta siis taitojan oppimisen ohjieta  http://learntalents.blogspot.com/2018/09/gnomes-or-more-likelily-doing-things-in.html )

8.4.2020   Jos ilmaan suihkutetaan desinfiointiainetta, niin se tappaa tavallisia terveeellisiä pöpöjä iholta, ja jos sitten ilmassa on osin pöllähdyksiä pöpöjä, niin omat pöpöt eivät suojaa niitä vastaan yhtä hyvin kuin tavallisesti, häiritsemättöminä.

Katso myös, siis osoitteesta http://parantamisesta.blogspot.com
D847. Tumma hyökyy päälle ja satsaa sivistykseen ym yleisesti hyväätekevään   3.3.2020
D849. Epidemiatiedottamisesta   18.3.2020
D850. Desinfioinnista tartuntojen välttämisessä   25.3.2020

En nyt tiedä, miten pitkälle tautien nimet liittyvät käsitykseen siitä, mitä nuo taudit ovat, mutta jos korona liittyisi korottamiseen tai engl. kruunaamiseen, niin alkuun uutisten koronatiedotuksissa näytti olevan kuvia naisista, jotka pyrkivöt omaksumaan nuoren miehen tyylistä asemaa, vaikka olivat hoitoalojen ihmisiä ja siis eri osaamisella ja erityyppisistä asioista huolehtivia eri tapaan, minkä olisi pitänyt luonnostaan näkyä heidän tavallisessa olemuksessaan ja luultavasti näkyikin, ja nuoren miehen tyyppinen asema taas liittyy usein koulperspektiivin käyttöön ja armeijan käymiseen eli sen tyyli kuvastelee noita vahvuuksia, kertoo niistä eikä asemasta ylipäätään. Asema on sellainen juttu, että kun toisilla on sitä, niin se usein näyttää paljolta mutta sitten kun itsellä on sitä, niin se on usein vain jokin tehtävä, joka on huolehdittava ammattitaidolla, jota itsellä kyllä on, eikä mikään päätäntävalta tms, eli se on lähinnä velvoitevaikka liittyykin omaan ammattitaitoon, mutta eri alojen työmoraali ja työtehtävien joustonvara ovat erilaiset, samoin niiden vaikutykset ja luotettavuudet yms sekä se,mihin elämänaloihin ne erityisesti nijaavat, ja niin ulkonäkö ja tyyli ovat erilaiset mutta se on vain selkeää niin, kommunikaatio pelaa niin eikä toisen ihmistyypin piirteiden kautta, vaikka onhan niin, ettei kaikille piirteille kuulu asemaa.

Jos ajatellaan, että kun epidemia-aikana yleensä tulee runsaasti vaikutteita lääketieteen henkilökunnalta, niin saisiko silloin laajemman ryhmän terveiden elämäntapojne osaamisen avulla selville, mikä esim. lääkärien kuivaan yskään auttaisi. Jos he jopa kuolevat siihen, niin syynä on kai kuivan yskän epäenergisyys, mihin auttaisi juuri tuo tervehenkistäminen männyn vihreitä oksia ajattelemalla.

Tuli mieleeni, että koronaviruksen riskiryhmäksi mainitut yli 70-vuotiaat ovat kai usein hengellisesti harrastuneita ihmisiä ja niin heidän paranemiskäsityksensä pohjautuu kai erityisesti elävöittävyyteen yms hengellisellä suunnalla hienoviritteisesti toimivaan tervehenkiseen ja eheään, kun taas lääkäri, jolla on kuiva köhä, on kai kraahh-mallinen, epäenerginen, jokseenkin palikkajärkinen, varsin kaukana hengellisen näkemyksen jatkuvasta ymmärtämisestä ja noudattamisesta, ja niin parempia hoitamaan vanhuksia olisivat kai ne, joilla hengellisellä suunnalla olevaa näkemystä erityisesti olisi, kai naiset, vanhat sairaanhoitajat, hengellisesti nökemykselliset, yms.

29.4.2020   Nettiuutisissa oli tehohoidosta koronaan liittyen, sanottiin mm munuisvaivojen lisäävän taudin vaarallisuutta. Voikohan se johtua siitä, että keho on mieliala on kääntynyt pissaan liittyviin toimintoihin päin ja ei niin hengitykseen, mihin ehkä auttaisi, jos näköpiiriss' olisi viherkasveja tai puita ikkunan ulkopuolella. Samoin tuli mieleen, että olisiko potilaan prempi olla kyljellään tai mahallaan eikä selällään.

6.5.2020   Nettiuutisissa oli kuva koronaan sairastuneesta, joka ei tuntunut saavan happea kunnolla keuhkoihinsa. Se vaikutti siltä kuin hänellä sillä kohden olisi ollut afrikkalaista vaikutetta, jolle oli tyypillistä, että halusivat  vähemmän happea. Siihen auttaisi huolehtia, että samaistumisryhmät ovat nykyisen ilmaston ja kulttuurin ja kenties muiden samantapaisteb maiden.

9.5.2020   Tänä koronaepidemiakeväänä on ilmapiiri ollut jotenkin lättänämpi, tautiaiheen lätistämä, etenkin mediassa, ja se tekee elämästä ankeampaa ja työn laadusta heikompaa. Tässä eilinen sävelmäni, joka yrittää tuoda omaa rauhaa ja laatua vaikka häiriöitä olisi https://kokonaiskuvat2.blogspot.com/2020/05/a-melody.html

10. kesäkuuta 2020   Nettiuutiset kirjoittavat koronan jälkioireista: "Potilaat ovat kertoneet muun muassa aaltoilevasta kuumeesta ja nivelsäryistä, uupumuksesta, väsymyksestä, hengitysoireista ja sitkeästä yskästä." Nämä kuulostaisivat siltä,e ttei ole osannut säätää lämmönsäätelyä oikein, esim. siksi, että sairastaessa on jokin vuodenajan osa jäänyt välistä, ulkoilematta, ja kenties vieläkin ulkoilee liian vähän tai liian epätavalliseen tapaan. Sama syys voisi olla, kun nettiuutiset kertoivat koronan voivan laukaista potilaan reuma- tai veritulppataudin: reumassa on keho liian viileä kun taas veritulppa johtuu kai siitä, että on syönyt vuodenaikaan nähden likaa rasvaista ruokaa.

17. heinäkuuta 2020   Koronaepidemian eka aalto Suomessa on ohitse mutta mahdollista tokaa aaltoa odotellessa on mediassa edelleen paljon hoitoalojen vaikutetta, ja niin kaikilla on olo vähän kuin itse tai perheenjäsenen terveyskeskuksessa tai lääkärissä käynnin päivänä, mikä saa ajattelemaan, että iso osa siitä, minkä koemme sairastamisen huonoiksi puoliksi, onkin noita vaikutteita ihmisiltä, jotka joutuvat työssään kovin paljon tekemisiin sairauksienkanssa. Eli parempi olisi, jos ihmisillä olisi itsellään parantajantaitoja niin, ettei tarvitsisi niin sairauksien kyllästämää vaikutetta saada koskaan. Tämä blogi ja etenkin sen hakemisto http://parantamisesta.blogspot.com/ (parannusohjeyritelmä kussäkin otsikossa "ja"-sanan jälkeen) pyrkivät olemaan sellainen, samoin terveiden elämäntapojen taidot ihmisillä ja oma arkijärkinen elämänymmärrys. Vaihtoehtoiset hoitomuodot ja ihmisten elämänkoemus sekä uskonnot tarjoavat kai sellaisia niin,että vanhemman ihmisen hoitaminen onkin ihan eri juttu.Samoin pohjoisen säiden osaaminen opettaa sitä sun tätä kehonsäätelytaidoista. Voikohan koronaepidemian yksi idea olla pohtia tätä, että miten voitaisin jo nykyisin siirtyä enemmän potilaiden oman osaamisen varaiseen parantamiseen,parantumiseen.

Koronaepidemia, jollain lailla ymmärrettävä flunssaa muistuttava sairaus, ei hirvitä ollenkaan niin kumman paljoa, jos olettaa, että viimeisten puolentoista vuoden aikana tai niille main maailmassa on voineet ydinpommit tuhota kaupunkeja ja/tai maailman voimatasapaino vastaavasti muuttua, esim. uusi toisenluonteinen aikakausi tullut mm muuttoliikkeiden myötä. Mutta niin voinut myös käydä itselleni, kun nyt olen jo 11 vuotta asunut maaserutukaupungissa, missä olot ja meininki ovat toiset kuin pääkaupunkiseudulla, missä ennen asuin.
Omaan elämääni on lisäksi pitkä engl. tonttutaitokirjoitukseni http://learntalents.blogspot.com/ tuonut kumman ison muutoksen painotuksissa.

"
3.8.2020   Uutisissa mainittiin, että ehkä suositellaan maskien käyttämistä julkisilla paikoilla koronaepidemian vuoksi, mutta ainakin kuvissa maskeja näyttävät käyttävän mielellään lämpimistä maista kotoisin olevan, joille kylmä ilma tuntuu kai viiltävältä hengittää jamaskin kanssa on paljon mukavampi heille, lämpöisempi. Ja sitten taas, jos Suomenilmaston tapaisinolosuhteiisin tottunut on käyttänyt maskia,niin on tuuminut, että maski on kuuma pöpöpesä,ihan järjetön ja tekee hankalammaksi hengittää. Eli eikö pitäisi erotellä etelämaalaisten maskin kaipuu näin ilmojenviiletessäja toisaaltaväite, että maski suojaisi pöpöilötä."
https://parantamisesta5.blogspot.com/2020/03/epidemiatiedottamisesta.html

4.8.2020   Nyt korona-aikana on yllättävän monesti tullut muilta vaikuteena aivastamisen halua, kröhää tms säiden osaamattomuutta. Olen huomannut, että jos esim. bussiin nousee joku, jonka katseleminen aivastuttaa, niin kasvojen iho on silloin usein mennyt kylmäksi, ja jos käsin lämmittää kasvojaan, niin ei tarvotse aivastaa ollenkaan.Siksi vaikuttaa kovin epäviisaalta ohje,  ettei saisi koskettaa kasvojaan. Koska aika monihan kai on mtakailija, joka on kotoisin jostakin lämpimämmistä maista, muuten ei aivastuttaisi. Onneksi vain harvoin busissa kukaan aivastaa tai yskäisee.

5.8.2020   Maskin sisällä kai ilma kostuu kovin paljon tavalliseen hengitysilmaan verrattuna,ja niin kun kai maskin sisältä joskus saattaa pöllähtää ilmaa ulos, niin siinä on kovin paljon suurempi pisaratartuntariski. Samoin kasvojen iho on kostunut, joten jos sitä tulee koskeneeksi kädellään, niin käsien myötä voi korona tarttua.
Ilmojen viiletessä ihmisillä on vilustumisoireita ja flunssaa. Ei varmaankaan ole terveellistä niitä tukahduttaa, vaan olisi sairastettava flunssat ym vilustumiset jokseenkin tacvalliseen taopaan. Ei niitä myöskään pitäisi laskea koronan määrässä vältettäviksi.

6.8.2020   Uutiskuvia katsellessa syntyy vaikutelma, ettei maski tee elämää pöpöttömämmäksi vaan pöpöisemmäksi. Herää kysymys, että miksi maskeja sitten käytetään. Mieleen tulee vastaus, että voiko olla, ettei kaasunaamarikaan toimi.

14.8.2020   Altistaakohan maski paleltumille, jos sen alla kasvot hautuvat ja kostuvat ja vieressä on iho ilman maskia, tai iho kosteana ulos pakkaseen, missä ei tarvita maskia? Kaulaliina pakkasella usein jäätyy, käykö niin maskille?

15.8.2020   Jotain tarttumiseen vaikuttaisi arkijärkisen elämänkokemuksen mukaan se, mihin tapaan läheltä kulkevat ihmiset ohittaa, mikä tunnelma luonnostaan on. On hyvä, jos on tavallisia ihmiskontakteja, terveitä ja tervehenkisiä, ystävällisiä. Tuntuu kuin se toisi jotakin terveenä pysymisen varantoa ja terveen linjauksen tajua, joka auttaa ylitse niistä kohdista, kun joku sairas (useimmiten maskillinen) tulee lähelle hönkimään pöpöjä. Lieneekö etelämaalaisten piirre, etteivät osaa tarkoituksella pitää etäisyyttä, vaan jos yrittävät, niin sitten lisäksi tulevat lähelle tarkoituksella hönkimään pöpöjä. Heillä kai tuo tavanomainen etäisyys ja pöpöjen määrä, johon ovat tottuneet, ovat läheisempää kanssakäymistä vastaavia kuin suomalaisten korona-aikana omaksuma tavallinen etäisyys, jota ei tarvitse korjata läheisemmäksi. 

2.10.2020   Nettiuutisissa luki,että -- on saanut koronatartunnan. Kuvassa -- oli tumman oloinen kasvoiltaan,kuin ympärisössä olisi ollut jotakin tummaa, vaikka oletti siinä olevan vaaleaa, ja vaalea ympäristö kai olis auttanut. Olikohan tuo tumma kuoleman odotuksia ja kuolleita vai pahantekoa vai molempia? Jokin elävöittävä sensijasta ympäristönäauttaisi kai. 

9.10.2020   Jos koronan vaarallisuus on ainakin osin siinä, että onko flunssamaisessa siaraudessa epäenergisen kuiva vai vaarallisen limaisesti niin ikään hengitysteiden osalta sairastava, niin säätelytaitoja ja tasapainoista keskitietäniissä opettavat kai puiden oksat, kenties aluskasvillisuudenkin oksat. Voisiko sairaalle antaa kuivan puun oksan, joka saa olla kuoreton karahka, mutta josta näkee puun kaareutuvuuden yms, sen tavan kasvaa, aj puulaji saisi kai olla tuolle ihmisell ja toki ilmastolle luonteenomainen, mistä hänen on hyvä oppia, tai sitten männynoksa, koska männyn sanotaan opettavan tyhmiä yms.


Jos ihmisellä on liian ohuet vaatteet,niin vilustuttuaan kehoon voi kai tulla olo, että limaa tuottaisi kaikkialla, niin yskää kuin käsien ihollekin, ja jos sellainen on koronan oire, niin ovat pitäneet sairaan aivan liian kylmissä vaatteissa ja vaatteet ovat liian kylmät edelleen.

10.10.2020   Puuttuvatkohan tuosta osalta vilustumisen hoitamisen perustaidot? Tämän blogin kohdasta vilustuminen 128. :

"128. Vilustuminen ja ihan lämpimänä pysytteleminen sekä vitamiinit
En nyt näitä niin hyvin tunne. Varmaan jokaiselta suomalaiselta voisi kysellä vilustumisohjeita yhtä lailla.'
Kun on vilustunut, on tärkeää, ettei saa enää yhtään kylmää. On oleskeltava koko ajan lämpöisessä, puettava villasukat, lämpimät vaatteet ja viltti sekä juotava kuumaa ja syötävä appelsiini, ja jos on ollut kovin kylmissään, niin syötävä jotakin tuhtia, edes sen verran kuin pystyy, edes pari haukkaisua. Appelsiini tai mehu ei saa olla kylmää eikä muukaan ruoka tai ympäristö. Jos on tuuletettava, niin vilustunut viltin alle vuoteeseen ja muut tuulettavat äkkiä paljon ja sitten taas annetaan huoneen lämmetä ennen kuin voi tulle viltin alta liikuksimaan huoneessa. Jos on oikein kylmissään tai enemmän vilustunut, niine i tuuleteta samasta huoneesta vaan viereinen, ovi kiinni ja annetaan ilman lämmetä ennen kuina vataan ovi. Muut passaavat. Jos on vain vähän vilustunut niin saa liikkua sen verran kuin voi niin, että on hyvä olo. Iho ei saa olla viileä mistään, saati sitten kroppa, osaksikaan, vaan lämmintä villavaatetta suojaksi, kuumaa juomaa ja lämmintä ruokaa, sängyssä makaavalle täkki ja täkin päälle päiväpeitto, jottei mistään pääse kolosta kylmää ilmaa puhaltamaan. Tuulettaa ei saa, jollei tarvii, eikä viileässä oleskella pitkään, vaikka olisi vain vähän vilustunut. Vilustuneelle on tiedotettava ympäristön lämpötilasta ja lämpötilan muutoksista sekä muiden havainnoista tämän ihon ja kehon lämpötiloista eri osissa kehoa, muttei sitä varten tarvitse häntä häiritä paria kertaa enempää, paitsi ympäristön lämpötilan muutoksista aina. Tärkeintä lienee, ettei vilustu yhtään lisää, jottei sairastu pahemmin. Kuulostele, mikä tuo vilustuneena hyvän olon ja toiveikkaamman mielialan ja tee niin. Vaatteiden, vilttien jne. on oltava kuivia ja aika puhtaita, mieluiten villaa.

Lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html

Tämä siis flunssan yms estämisestä kun on ollut kylmissään, eikä flunssan hoito-ohje, vaikka ehkä siitä jotakin hyötyä siihenkin on.
Katso 17. Flunssa ja nopeat inspiroituvat elämänrytmit 6.8.2013

17.11.2018   Se, miten pahojaoireita saa vilustuttuaan, on kiinni siitä, miten pahoin vilustui yms tekijöistä esim. oliko tuulta, mutta se on kiinni myös siitä, miten hyvin osaa säädellä kehon lämpötaloutta ja elämäntapojaan tilanteeseen sopivasti, mihin hyvä apu syksyllä on syksyisten puiden katselu, lähinnä kai kotimaisten puiden ja pudonneiden lehtien värimaailma yhdistyneenä tuon värimaailman tunnelmaiseen tervehenkiseen tapaan elää maisemassa, ja siis sisälläkin säätyä siihen, että ulkoillaan ja elellään siihen tapaan.

12.1.2020   Ainakin vilustumis- ja sairastumisvaiheissa ilmastotaidot auttavat terveempänä pysymisessä. Jonkinlainen tasapainoilutaito, että miten viileänä tai lämpimänä, miten koko keho, miten isoa etäisyyttä pitää ympäristötekijöihin, minkä verran liikuskella milloinkin ja miten, mitkä vaatteet ovat kulloinkin sopivat, miten sairas on ja kuinka jatkaa eteenpäin, yms vaikuttavat siihen, sairastuuko, vaiko vain jatkaa tasapainoilutaidon terveenä pitämänä. Tasapainoilutaidoton saa aikaan ison rasituksen pienestäkin tavallisesta asiasta, ja niin ei pysy terveenä.

30.8.2020  "Flunssan hoitamisessa,ainakin kröhän tms, on sama kuin vilustumisen välttämisessä:lämpimät vaatteet, l'mpimäämät kuin miten vilustui, ja ei kylmässä, etenkään paikoillaan, ranteet,  jalat jakaulan luona on pidettävä lämpimien vaatteidensuojassa (pitkähihainen neulepaita tms ja ulkona väljä tuulenpitävä takki, lämpimät pitkät sukat & kengät) niin,ettei nbiin kröhän tms tarvetta tunnu olevan vaan on lämpimän palleroinen olo" " 

 Jos koronapotilas erittää limaa yskän tapaisesti tai hänellä on olo kuin esim. iho kohta erittäisi jotakin siltä suunnalta tms, niin hoidoksi täkki (koko ihminen päätä lukuunottamatta täkin alle ja ei ilmaa tuovia koloja) tai paksu villaviltti, ja jalkeilla ollessa kunnolliset talviajan vaatteet, palleroiset, sisällään ilmaa pitävät eikä vartalonmyötäiset eikä tuulta läpäisevät.

23.1.2021   Uutiskuvissa koronarokotteen saaneet ovat olleet kovin epäenergisen näköisiä, vähän kuin kuolleen oloisia, mikä on huolestuttavaa, varmaan ainakin epäterveellistä. Sen sijaan uutiskuvien koronapotilaat ovat olleet liian vähäpukeisen näköisiä tai liian ihonmyötäisissä vaatteissa, joiden sisään ei jää pysyvää lämpimän ilman taskua. Kuvien koronapotilaat eivät ole vaikuttaneet ollenkaan niin kuolleenoloisilta kuin ilmeisesti rokotettujen kuvat. Lisäksi rokotetut ovat vaikuttaneet jälkikäteen eäileväisiltä, että oliko rokotuksen ottaminen sittenkään ollenkaan hyvä idea. Flunssaan usein kuuluu jonkinlainen viileän elävöittävyys, mikä on kai edullinen piirre, ei siis kaikkea flunssiin liittyvää saisi karsia pois ollenkaan. 

25.2.2021   "Tuota mietin, kun uutisissa on taas lisärajoituksia
koronaepiudemiasta, vaikka jo on satojatuhansia rokotettu sitä
vastaan, niin onko välttämättä sattumaa, että epidemia alkaa, kun
säveltämäni, siis Tervolan säveltämä kappale on valittu Suomen
Euroviisukappaleeksi sille vuodelle? Kun jotkut kai katsoisivat
Tervola-nimisestä mallia ja toiset haluaisivat toppuutella moista, ja
useimmat kai kääntyitisivät vahvasti tavallisen lääketieteen puoleen,
niin voiko siitä syntyä epidemia, jos suomalaiset terveiut
elämäntapoja osaavina kenties näyttävät maailmassa tietä jollekin
terveenä pysymiselle? Ja efektiä lisäisi kai, jos osa lääketieteen
laan ihmisistä ja kenties joistakin muistakin haluaisi lääkärien
vastaanottojen yms sijasta siirtää parantamisen nettiin, ja kun minä
Tervola olen yksi niistä, jotka ovat kirjoittaneet juuri nettiin, niin
syntyykö siitä jokin kiista uuden ja vanhan lääketieteen välillä? Ja
auttaisiko, jos suosittelisn parantamisaiheisia blogejani jonnekin
tähän liittyen? Minne ja miten?"


31.3.2021   (Espoossa) Nettiuutisten kuvista päötellen venäläinen koronarokote, olikohan sputnik5, näytti jättävän rokotetut terveen ja hyvinvoivan näköisiksi  kun taas muut rokotetut ovat usein näyttäneet jopa kuolemam kielissä rokotteesta olevilta tai ainakin rokote kobin epäterveelliseltä. Voinohan kysees olla ilmastoero?

16.4.2021   Nettiuutisren kuvassa brasilialaisesta virusmuunnoksesta näytti siltä, ettei potilaalle sopinut ajatus ulkomaille matkustamisesta vaan olisi kiollut jotenki  moiseen aikeeseen mutta pysynyt terveenä, jos olisi ajatelkut pysyvänsä Brasiliassa. 


9.1.2022   Uutisissa olleet pitkittyneen koronan eli long covid oireet näyttävät liittyvän hoitohenkilökuntaan tai johonkin muuhun ei-niin-elämänviisaaseen naiseen nojaamiseen. 

Uutisissa ollut idea koronaa ehkäisevästä nenädumutteesta kuulostaa kummalluselta ja kovin murhaamisen kuuloiselta. Saisiko sitä sillokn aikuinen suihkuttaa lapsen sieraimiin, ja olisiko silloin meökein kellä hyvänsä näytteleväisellä minkä hyvänsä lapsen seuradsa mahdollisuus huumata ja tappaa tämä tai ainakkn kudnapata. Ja jos hoitoalojen ihminen saisi suihkuttaa sitä toisen dieraimiin, niin saisiko silloin kuka tahansa huumata kenet tahansa, konka lähettyville on pääsdyt, ja taluttaa pois huumattuna ja murhata tms.


3.2.2023   Koronavirusinfektio kuulostaa siltä, että keho pidemmän aikaa ollut alilämpöinen, siis liian viileä aika lailla kauttaaltaan. Parannuskeinona siihen paljon lämoimämmät vaatteet sisälläkin ja/tai lämmittely täkin alla, pää tietenkin täkin ulkopuolella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti