torstai 25. helmikuuta 2021

D916. Koiraroduista, lemmikkieläinlajeista yms

 Auttaisikohan ko'jikerhonden oloa syödä apilaa ja tavallista ruohoa?

29.10.2021   Maltankoiran sydänvaivoihin ym vanhuudenvaivoihin, poimi ruohonkorsi niin, että se säilyttää kasvutapansa tuoman muodon, ryhdin, ja anna se maltankoiran näkyville ja anna sen syödä tuo ruojonkorsi tai muutama, ja tee näin lähes päivittäin. 

10.12.2021   Pikkupinserien agressiivisuus johtuu siitä, että niillä on turkkinsa lyhyyden vuoksi ihan liian kylmä. Lämpimän turkkn kasvattamista voi oppia ainakin syksyisin huskeilta tms, jolloin kylmien säiden vaara tulkkautuu tsrpeeksi kasvattaa lämmintä pohjavillaa ym.lämmin turkki, ihan jo heti. Lisäksi on koirien talvitakkeja, jotka ainakin kunnon turkin kanssa lämmuttävät jonlin verran. 

22.4.2022

" Tänä aamuna tuuletusikkunasta haju kuin yli 20 vuotta sitten eläinlääkärissä, kun vein mustan villakoiramme Aamoksen Etelä-Helsingin eläinlääkäriasemalle ja polttamalla poistivat sen suusta kasvaimen. Nostivat sen lattiakaivon viereen toioumaan, ehkä sen olisi kuulunut kuolla silloin, mutta minä käänsin sen oaremmin päin ja se toipui ihan hyvin. Olin silloin kovin elävöittävä elämäntavaltani ja ajattelin eläintä hienona luontokappaleena eikä mustana. Aamos ja lyhytkarvatnen collue Vinski jäivär vanhemmilleni, kun 21 täytettyäni muutkn pois opiskelija-asuntolaan ja myöhemmin yksiöön. "

23.4.2022   PRA eli etenevä silmän verkkokalvon surkastuma (perhoskoiralla ). Jostain sain vaikutelman kuin sitä sairastava koira ajattelisi suoliaan silmiin liittyen, kun tass pitäisi kiinnittää huomiota puiden katseluun, reippaaseen liikuntaan lulnnossa ja maisemien katseluun

24.4.2022   Ranskanbuldogguen ja muiden lyhytkuonoisten hengitysongelmat kai pahenevat, jos koira ottaa mallia kuorsaavasta, ja kai huojentuisivat, jos koira ottaisi mallia siitä, kun joku käy ensi kertaa aikoihin venerannassa, missä on heinää, jota ei ole tallottu. 


* * *  

27.4.2022   Luin koirien ssirauksista jollakin nettisivulla. Näppituntumaksi jäi, että puhtaus ja terve järki ovat tärkeitä. Koira osaa jonkun verran vaikuttaa omaan kehoonsa, joten sen kuullen ei saa maalailla kuvia esim, että miten kasvain vaurioittaa koiraa ja tauti etenee, vaan on maalailtava tervehdyttäviä kuvia, jotka ovat hyviä kehityssuuntia, jos koira ne jollain taikatempulla osaa tavoittaa. Ylipäätään pitäisi mielikuvana olla terve hyvin toimiva keho eikä eläinlääketieteen tunnelma taudinkuvauksineen lääkkeineen ym. 

2.5.2022   Koirien parvovirus eli verinen ripuli ja oksentelu voi johtya siitä, että on pitänyt seuraa jollekulle, eli kai jiirille tai rotille, joiden näkökulma laittaa pelottamaan kobin. Pitäisi selittää koiralle, että hiirienbja rottien elämänpiiri on paljon pienempi kukn koiran ja niinpä ne pelkäävät paljln enemmän ja ovat usein osaamattomampua elämäntadoissa. Koira, joka käy kävelyillä ja viettää aikaa puutarhassa, katselee kulkuessaan maisemia ja oppii sillä tavalla paljon niin elämästä kuin seudusta. 

Sydänmadosta sanoisin, ettei varmaankaan haittaa, jos saa rakkaaltaan madon, mutta hyvin ankealta henkilöltä saatu mato voi aiheuttaa erilaisia oireita, mm jaksamattomuutta, sydämen vajaatoimintaa ja hengitysvaikeuksia  ja samokn voi kai käydä myös ajan myötä.

27.5.2022   Luin kennelyskästä. Sen aiheuttajaksi kerrottiin mm bordertella-bakteeri ja oireina mm yskä ja sierainvuoto, mikä ihmisillä sopisi kai työputken kauhistuttavuuteen ja syynä voisi olla, että on kuunnellut bordercollien mielipiteitä koirankoulutuksesta. 

30.5.2022   Luin netistä hot spot -ihottumasta. Siitä sai vaikutelman, että koiran mielestä kesä on paikoillaanoloa kuumassa ja kosteassa, missä ilma on paikoillaan. Koira tarttisi kävelyitä tavalliseen tapaan jossakin, missä on puiden varjoa, aluskasvillisuutta ja tuulenvirettä, kenties viileää.    13.6.2022   Hotspot onkin netin mukaan https://www.agria.fi/koira/artikkeleita/hoito-ja-kaytos/kesan-ensiapuvinkit-koirille/ yleensä pitkäkarvaisilla ja uintiin tms liittyen eli iho on jäänyt märäksi. Kuivaa siis koira huolella, mutta kuumana päivänä ei voi käyttää kuuminta fööniä, ja pidä sen turkki ja iho kuivina. 

Koiran epilepsiasta sain vaikutelman, että koira jännittää niskaa jäykän teoriaperspektiivkn tapaan kuin olisi vaikutteita liikaa sisätiloissa olleelta lapselta tai kesällä lomailun sijasta insinöörialan opintoja lukeneelta nuorelta aikuuselta, ja niin silmät ja mieli eivär pysy mukana lionnon puiden oksien lomasta välkkyvän auringonvalon rytmissä tms ja niin menee stressistä, osaamattomuudesta lukkoon. Eli ajatusten aihepiiri tarttis vaihtaa viisaammaksi ja keho liikunnallusempaan vireeseen ja käydä ainakin alkuun hiukan hitaammalla kävelyllä luonnossa jossakin, missä ei välky mutta voi olla auringonpaisteläikkiä

Munuaisten vajaatoiminnan oireiksi lueteltiin huono ruokahalu, laihtuminen, oksentelu sekä lusääntynyt juominen ja virtsaaminen. Se kuulostaa siltä kuin koiran mielestä sille ei enää kohta olisi paikkaa. Siksi sitä auttaisi uhkien torjuminen ja huolehtivat teot, jotka tuovat sille turvallisen hyväksytyn paikan kotona, esim hyvä nukkumapaikka viltteineen huolehdittuma perheen lähistöllä, jotain parempaa ruokaa, kentues temppuja, juttelua kuin hyvälle ystävälle, ajatuksella kivoja lenkkejä jotka olisivat hyviä niin omistajalle kuin koirallekin. 

Lemmikin maksavika : Syö vain varmasti kunnollista ruokaa. Älä syö kovin raskasta käristettyä, tummaa pataruokaa, tms. Syö elävöuttävän hyväätekevää tavallista ruokaa, esim. riisiä, keitettyjä vihanneksia ja kanaa tai kalaa. Puhdas vesi. Älä painota lättänän valehtelevaisia perheen ulkopuolisia vaan vain ystävällisiä tuttavia, joiden kanssa ei ole solmuja eikä hermojaraastavaa stressiä. Muista luonnon ja säiden arvo. 

Vanha kissa : Immuunipuolustuksen heikentyminen voi liittyä siihen, jos luontielementtiä ln kussan elämässä vähemmän kukn ennen. Auttaisiko tuoda kussalle oksa koristeeksi? Näkö-, kuulo- ja hajuaistin heikkeneminen vanhoilla liittyy usein kyllästymuseen, johon auttaisi syvällisyyden tason nosto taiteellis-hengelliseksi. Lihasmassan katoaminen niin ikään kai liittyy liikunnan vähenemisen lusäksi siihen, ettei mallina ole enää luonto yhtä lailla kuin nuirempana. Ihmisillä hampaita tuntuu auttavan mielikuva "kuin porkkananpurijan hampaat", ja lusäksi hiiret osaavat korjsta hammasvaivoja, jos niitä kauniisti pyytää. Vanha kussa saattaa juoda tarkoituksella bähemmän, jotta olisi kuivemman suun myötä konkreettisempi tunne sen iän myötä kantavammissa ajatuksissa. 

Kissan kroonisen munuaisten vajaatoiminnan oireet kuulostavat siltä, että kissa ei halua olla jossakin aihepiirissä tai meiningissä mukana. 

Kissan kilpirauhasen liikatoiminnan oireet kuulistavat siltä, että kissa on sotilasharrastuksen lailla keskittynyt torjumaan jotain ulkomaailman uhkaa, jolloin sen tavallinen elämä on jäänyt lättänäksi.

Kussan diabetes kuulostaa siltä kuin juoman ja ruuan nesteet olisivat suola-, ravintosine- tms tasapainoltaan huonoja. Ei saisi syöttää keinotekoisia ravintoaineita tms, vaan vain luonnollisia. Ja ruuan koostumuksen olisi lltava tavallisen aterian vaikka kissa söisi siitä vain puenen osan. 

1.6.2022   Kissan päänsärky : Auttaisikohan, jos kussa kävisi kakalla, ja ruoka, joka jättää kakan löysemmäksi niin, että se on kuohkeaa? Päänsärkyä voi tulla liiasta sisätiloissa oleskelusta, mutta ulkoiluksi riittäisi hihnassa jossakin, mussä on puita ja ruohoa. Myös ajattelutyyppi voi aiheuttaa päänsärkyä, mihin auttaisi ajatella puun oksaa katsellen. 

13.6.2022   Eläimen vaivoissa katso ihmisen vastaava vaiva, esim koiran nivelrikossa ihmisen nivelrikko A372. 

11.7.2022   Mäkäränpuremat koiralla. Auttaisiko, jos koira miettisi pienten puun tai pensaan taimien vihreitä lehtiä, koiran kokoluokkaa tai korkeintaan muutaman kerran korkeampien. 

3.9.2022   Aggressiivisilla koiraroduilla on yleensä olemattoman lyhyt turkki, esim. dopermanni, bulterrieri ja kääpiöpinseri. Niinpä niiden ulkoiluttaminen pakkasella voi olla julmaa koiraa kohtaan, vaikka koirat kaipaavatkin ulkoilua, jos niiden säänkestokyky on kyllin hyvä. Myös vinttikoirien turkki on kai liian ohut. 

8.10.2022   Ihan vain mielikuvana mietin, auttaisiko cockerspanielin korvatulehduksiin pitää pellavaa kuivakukkina maljakossa, pienehköjä pyöreitä luonnonmateriaalista jotakin koiraan nähden korkeammalla.

12.10.2022   Koiran tms lämmittäminen, jos on viileä tai kylmä sää, ks lämmittelyohjeet kohta 206. https://opisuomalaisuus.blogspot.com/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html .

6.1.2024   Jos on kylmät säät, niin tuuheamman turkin tai höyhenpeitteen kasvattamista voi oppia mallista https://parantamisesta4.blogspot.com/2018/07/lintujen-sulkasato-tai-koiran.html ja lämmönsäätelyn yms vaistomaisen elintapojen säätelyn ohje on W9. blogissani learntalents.blogspot.com missä myös tämän vuoden alussa lämpimistä talvivaatteista, joista vastaava takki tai siojapuku voisi sopia koirillekin ja vastaava piirre palloksi pörhidtetyissä höyhenissä tuoda lämpöä linnuille. 

25.10.2022   Näin videon vanhasta koirasta, jolla oli kouristuksia, kai siksi, että sen ympäristö oli epäviisas. Näytti kuin sitä olisi voinut auttaa savonlinnalainen vaikute, esim savonlinnalaisen maalaama kuva, josta hiiret voisivat oppia savonlinnalaisemmiksi. 

20.11.2022   Jossakin kuvattiin kissan olevan "kuin vettä", mikä kai tarkoitti onnetonta. Siihen ehkä auttaisi tonttutaitokirjoitukseni ohje, jota en ainskaan vielä löytänyt, mutta Q21. learntalents.blogspot.com on samalla suunnalla. Löysin : K87.

4.12.2022   Opossumin jumppa. En tiedä ollenkaan, pitääkö paikkaansa, että asunnoissa olisi vähän ison rotan näköisiä urautuneita vanhoja eläimiä, jotka ovat piiloutuneet edittämällä nurkkaa, seinänviertä, eteistä, karvamattoa tms. Mutta siis keksin niille jumpan: kulkea ainakin kerean päivässä päivänvalon aikaan ikkunasta puita katsellen muutama metri polveillen niin kukn hyvältä tuntuu lattian poikki. 

16.12.2022   Minulla on kokemusta, etteivät eläinlääkärit osaa tai halua tehdä koirien hammaskiven poistoa ultraäänellä vaan käyttävät hampaita irrottavaa taajuutta. Sen sijaan ihmisten hammaslääkärit osaavat, joten jotkut heistä voisivat ehkä tehdä sivutyönään lemmikkien hammaskiven poistoja ultraäänellä. 

30.12.2022   Uuttavuotta pelkäävät koirat ehkä osin pelkäävät hiirten vaurioittuvan yrittäessään matkustaa uudenvuodenraketeilla. Koira voisi suositella hiirille drooneja ja vappupalloja. ( learntalents.blogspot.com I59. ) lentokone, kuumailmapallo, leija, lennokki, liitovarjo 

2.3.2023   Kutomisohjeeni https://tunteetjatekemisentapa.blogspot.com/2016/12/neulomisesta.html tai kirjoina www.amazon.com/author/khtervola tuovat kai kissoille hyvän mielen, vaikken ole kissaihmisiä. 

18.3.2023   Ihmeparannusohje esim vammoihin https://curingguesses.blogspot.com/2023/02/miracle-cure-advice-attempt-for-first.html 

26.3.2023   Vuotavat silmät valkoisilla ym koirilla johtuvat kai osin siitä, että koiran mielestä maailma on huolestuttavalla tolalla, mihin ehkä auttaisi tervehenkinen elämänmyönteisyys ja tonttutaitokurjoitukseni https://learntalents.blogspot.com/2023/01/christmas-gnome-internet-institute.html 

" (18. lokakuuta 2022   Tästä minulla ei onneksi ole kokemusta, mutta uutisissa on varoiteltu sähköpulasta talvella ja parin tunnin sähkökatkoista, joiden aikaan lämmitys saattaa olla poissa. Jos silloin sattuisi olemaan märkä koira eikä voi föönata, niin jos olisi useita suuria kuivia pyyhkeitä, niin koiran voisi kai kietoa pyyhkeeseen ja ottaa syliin ja lämmin viltti niin että pää tai kuono vain näkyy, ja välillä kun koira on ihan lämmin, niin pikaisesti harjaisi turkin kaikkialta, jottei turkki mene pilalle, ja kietoisi taas äkkiä suureen kuivaan pyyhkeeseen ja kentues jonkun muun perheenjäsenen syliin ja viltti päölle. Tuli mieleeni päivittäin pestävästä valkoisesta maltankoirasta. Jos koira kastuu mökkeillessä eikä ole sähköä, märät pyyhkeet tarttisi ripustaa mökin tuvan yläosaan kuivumaan, sillä kuiville pyyhkeille voi olla tarvetta. Jos huoneessa asutaan, niin äkkiä kuivaksi tuulettaminen tekee huoneesta lämpimän, jollet tuuleta liikaa tai jätä kosteaksi. Sulje siis ikkuna/ovi heti, kun huoneen keskellä istuessa alkaa tuntua ihan kuivalta. Jos ilma huoneen yläosassa, missä on lämpimin ilma, on kosteaa tai kosteahkoa, se kai varaa lämpöä ja niin lämmittää helpommin huoneen alaosan uuden kylmän kuivan ilman. ) "  https://opisuomalaisuus.blogspot.com/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html

17.7.2023   Kyyn puremaan kokeile syöttää koiralle ruohoa, mielellään vielä tuoretta ja ruohonleikkurin jäljiltä hajallaan ruohikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti