sunnuntai 7. helmikuuta 2021

D910. Punoittavat kasvot kylmällä säällä ja suosi tavallisia terveellisiä pöpölähteitä

 Pakkasella ulkoillessa on tärkeää pitää iho verenkierron avulla lämpimänä, jottei se palellu, ja niin pakkaspäivänä punoittavat kasvot ovat terveyden mnerkki. Punoitus jää kasvoilla vielä sisällä ukoilun jälkeen aika pitkäksi aikaa, etenklin jos jalat ovat viileässä tms.

Jos viileässä tai kylmässä ulkoilun jälkeen sisälle palattua kasvot punoittavat kovin kuin jokin pöpötauti tms, on vika kai siinä, että kun sisälle palattua kaipasi lämpöä ja antiseptisenpakkasilman tms sijasta tavallista terveellistä pöpökantaa, niin menikin vessaan tms ja ei välittänyt, mitä pöpöjä iholleen sai, mihin keho tarrasim, ei antasut sille mielessään ohjetta tarrata esim. lämpimän vesijohtoveden tai ruuan tai kodin ilman pöpöihin, vaan tarrasikin ekana vastaan tulevaan isoon pöpölähteeseen, joka oli kakkka, pissa tai roskis, ja niin pöpökannasta tuli epäterveellinen, joskaan ei ihan tauti. 

Punoitus jää pitkäksi aikaa, jos kehon jotkin osat jäävät sisälläkin viileiksi. Kokeile siis kädelläsi esim. jalkojasi ja mieti,mikä sana luonnostaan tulee mieleesi niiden lämpötilaa kuvaamaan. Jos se on "viileä" eikä "lämmin", niin keho on edelleen niiltä kohdin liian viileä ja siksi punoitusta on kuin ulkotiloissa tai kuin silloin, kun viileästä tulee pissahätä, mikä osin näkyy punoituksen tyylissä, minkä alueen kasvoista se valtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti